Редувайки работата прав и седнал е жизненоважно за Вашето здраве и тъй като истината никога не е в крайностите – идеалният начин  да съчетаем и двете е бюро с регулируема височина.

1. Стоенето прав намалява шанса от затлъстяване

Знаете ли, че американцие стоят средно по около 13 часа на ден? Според експерта по затлъстяване д-р Джеймс Ливайн, „столовете са смъртоносни“.  Отделил няколко десетилетия на проучванията си, той открива, че седенето за по-дълги периоди забавя метаболизма и повишава натрупването на мазнини. Периодичното стоене прав намалява риска от затлъстяване. Бюрата с регулируема височина помагат, както на продуктивността Ви, така и на това да сте във форма.

Какво препоръчваме ние: Стойте изправени за час,  след което седнете за тридесет минути.  Друго, което трябва да имате предвид е:

  • да нагласите бюрото на правилната височина 
  • лактите да образуват прав ъгъл с плота на бюрото 
  • мониторът да е на нивото на очите.

2. Стоенето прав на работното място по няколко часа на ден е като бягането на маратон

Донякъде. Стоенето прав гори повече калории от седенето – около 0.7 калории, за да сме точни. За период от една година това са около 30 000 изгорени калории! Според доктор Джон Бъкли, това е еквивалента на десет маратона годишно, но без тежките тренировки.

3. Стоенето прав може да  доведе до увеличаване на продължителността на живота

Наистина ли нещо толкова лесно като стоенето прав може да удължи продължителността на живот? Според едно изследване от 2012 г., отговора на този въпрос е: „И още как!“. Работейки изправени, може да добавим около две години към живота си.

4. Понижава риска от сърдечносъдови болести

На този етап, сигурно не сте изненадани, че седенето по цял ден увеличава риска от сърдечносъдови заболявания. Бюрата с регулируема височина Ви позволяват да се изправите и да се раздвижите, докато работите.

Какво препоръчваме ние: Провеждайте срещите си, докато се разхождате (ако времето го позволява). Не само, че ще помогне на кръвообращението Ви, но разходката може да Ви донесе и нови идеи.

5. Седенето не е полезно не само за тялото Ви...

...а и за ума Ви!

Според проучване, проведено по-рано тази година, заседналият начин на живот е пряко свързан с изтъняването на мозъчните структури, които са от съществено значение за формирането на паметта. Дори по-лошо. Установено е, че активността след дълги периоди на седене не променя ефектите причинени от него.

6. Стоенето прав - подобрява настроението и енергичността Ви

Хората, които използват бюра с регулируема височина, отчитат по-малко стрес и умора, отколкото хората, които седят на бюрата си по цял ден. Доказано е, че стоенето прав на работното място повишава енергичността Ви, което прави деня в офиса по-приятен. Какво по-хубаво от това?