6 ползи от бюрата с регулируема височина

Редувайки работата прав и седнал е жизненоважно за Вашето здраве и тъй като истината никога не е в крайностите – идеалният начин  да съчетаем и двете е бюро с регулируема височина. 1. Стоенето прав намалява шанса от затлъстяване Знаете ли, че американцие стоят средно по около 13 часа на ден? Според експерта по затлъстяване д-р Джеймс Ливайн, „столовете са смъртоносни“.  Отделил няколко десетилетия на проучванията си, той открива, че седенето за по-дълги периоди забавя метаболизма и повишава натрупването на мазнини. Периодичното стоене прав намалява риска от затлъстяване. Бюрата с регулируема височина помагат, както на продуктивността Ви, така и на това да сте във форма.

Read more

Как да се приспособим към работа в изправено положение?

Работата в изправено положение, било то благодарение на ергономично бюро, масичка или пространство тип „направи си сам“, определено е стъпка в правилната посока и приветства голяма промяна в работния ни живот. Като всяко ново нещо обаче, трябва да си дадем малко време, за да свикнем с него. Все пак, нека не забравяме, че повечето офиси не са се променили драстично последните десетилетия и все още са изградени така, че да толерират заседналия начин на работа.

Read more

Постелки против умора

Постелката против умора е разработена специално за всички, които прекарват дълго време изправени на работното си място. Една от ползите на този продукт е равномерното разпределение на тежестта и облекчаването на натоварването върху ставите, глезените и долната част на гърба. 

Read more

Повече седене, повече здравословни проблеми

Според епидемиологичните проучвания, времето прекарано в седнало положение, е свързано не само с общата смъртност*, но също и с метаболитния синдром и неинфекциозни болести като диабет тип 2, фатални и нефатални сърдечносъдови заболявания и дори някои видове...

Read more